Cara Pakai PB yang BETUL!!!

Rujuk Pada Yang Pakar....

Sering kali orang salahkan PB sebab susah nak pakai...Dah pakai sakit pulak...Haaa kalau korang semua nak tahu kenapa terjadinya masalah-masalah macam tu sebab berpunca dari cara pemakaian yang SALAH...

So now, saya nak share cara pemakaian PB yang betul supaya korang semua dapat rasakan manfaat PB itu sendiri. Actually PB nie dalam masa seminggu (paling lama) je korang kena struggle sikit nak pakai. Itu adalah NORMAL bagi setiap pengguna PB yang baru. Kerana dalam masa seminggu terawal PB akan scan body kita untuk menyesuaikan dengan bentuk badan kita. After that, kita akan mula rasa selesa dan sedap.

Okay nak pakai Premium Beautiful Corset ni, ada beberapa langkah ikut turutan yang betul..tak boleh main ikut suka nak pakai yang mane dulu..
Langkah 1 -  Mulakan dengan Long Girdle Premium Beautiful
Langkah 2 - Followed by Long Bra Premium Beautiful
Langkah 3 - Kemaskan dengan Waist Nipper aka Bengkung Premium Beautiful



Step 1 - Cara betul pakai Long Girdle Premium Beautiful :(1)  Lipat bahagian pinggang dan dan kaki long  girdle.

 
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa.
 Note : Menarik ke atas dengan teliti. Kuku yang panjang dan tarikan yang kuat boleh merosakkan  seluar dalam  anda.

(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan  tarik lebihan lemak ke atas.

 (4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa.

TIPS  Mudah pakai :
kaki kena buka besar  sikit, macam ala2 kekuda gitu...pastu joget2 & lompat2 sikit sambil  nak pakai girdle ni ;) mula2 memang rasa ketat sikit sbb tak biasa kan, lepas 2, 3 hari kita akan biasa lah :) 


Step 2 - Cara betul pakai Long Bra Premium Beautiful :(1) Tundukkan badan  90 darjah (macam rukuk) dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam  cawan bra (pastikan semua payudara masuk cantik ke dalam cup bra
(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian  belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
(4) Laraskan  tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan  bra

TIPS mudah pakai:
- Mula2 mmg susah sikit sbb long bra masa tu  masih ketat lagi & kita pun tak biasa pakai. Mungkin kena ada orang  lain tolong pinkan tp bila dah masuk 2, 3 hari xsampai 3minit dah  settle. 


 TIPS lagi mudah (untuk permulaan sahaja sehingga you all dah boleh buat seperti dalam gambar) :
- Caranya, menggunakan kain batik atau apa2 je jenis kain dulu...berkemban ...kemudian cangkuk kat depan dulu baru turn ke belakang...sbb kalau tanpa kain alas,PB susah turn sbb melekat kat badan.  
 

Step 3 - Cara betul pakai Waist Nipper aka Bengkung Premium Beautiful :(1) Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada.
 (2) Lekatkan kesemua cangkuk (patut berada di tulang rusuk kiri badan). Make sure you all pasangkan cangkuk tu dari bawah ke atas kay? 
 (3) Betulkan kedudukannya waist nipper. Make sure rama-rama diamond tu ada betul-betul di bawah tengah-tengah breast you all.
 (4) Tarik tali pelaras
 (5) Tahan nafas dan cangkukkan ke  depan
(6) Pastikan ianya selesa

TIPS mudah pakai:
-Pastikan  bahagian tali yang kat belakang tu selari dengan tulang belakang kita.

AWAS - Jangan pakai waist nipper terlalu ketat sebab kalau terlalu ketat, lemak-lemak yang sepatutnya pergi ke tempat yang betul akan beralih kebahagian lengan or bawah perut. The keyword is make sure it is comfortable! :)



Kalau korang masih tek berjaya dengan tutorial di atas boleh hibungi saya untuk keterangan lanjut :

CALL/SMS/WASSAP
016-695 5403
~yushakila~
EMAIL:
yushakila@gmail.com








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...