JTX 1000 GOLD dengan kuasa TRIBOLOGITRIBOLOGI

Apa itu tribologi pada JTX1000??
TRIBOLOGI ialah bidang kajian sains dan teknologi tentang geseran,kehausan dan pelinciran serta pembangunan teknologi dalam mengoptimisasikan proses geseran.

FUNGSI TRIBOLOGI

Tribologi melibatkan kajian seperti geseran,pelinciran,dan hakisan di dalam bearing,transmisi,dan elemen-elemen mesin yang lain.Pemilihan bahan,saduran permukaan dan topografi permukaan merupakan asas penyelidikan tribologi kini..
Teknologi pelinciran yang berkait rapat dengan tribologi merupakan teknik mengurangkan daya geseran dan hakisan menerusi bahan pelincir dan penggunaan bahan pelincir pada kawasan geseran..kelebihan tribologi pada jtx1000,dapat mengurangkan geseran sewaktu enjin bergerak..


APAKAH KELEBIHAN JTX1000GOLD NI ??

*Tahan tekanan lampau dan menangkis hakisan pada enjin
*Meningkatkan kuasa enjin
*Enjin lebih lancar dan senyap
*Mengurangkan dan mencegah tompokan koyoran minyak
*Menjimatkan penggunaan bahan api(PETROL&DIESEL)
*Penukaran minyak melebihi 10,000km
*Enjin lebih bersih tanpa carbon dan mendapan minyak


Adakah jimat menggunakan JTX1000GOLD ni ?
YA..dengan menggunakan minyak enjin jtx ni u all akan jimat duit dari segi maintenance servis dan juga jimat dari penggunaan bahan api..

Mengapa jimat maintenance service ?
ya lah kan..minyak lain u all akan servis setiap 5000km..sedangkan minyak jtx1000 ni tempoh servisnya sehingga 10,000km..woww sangat menjimatkan..

Mengapa JTX1000GOLD ini hanya keluar grade 10w-40 ?
ini  kerana minyak enjin jtx ni multi grade,ianya sesuai untuk semua jenis kenderaan petrol atau diesel..

Adakah benar JTX1000GOLD menjimatkan bahan api ?
ya..minyak enjin jtx ni terbukti menjimatkan penggunaan bahan api sehingga 10-20%..sudah ramai yg mencubanya..semua berpuas hati..mana taknya kan,pakai minyak enjin jtx ni kita boleh jimat penggunaan petrol..nak-nak pulak dengan keadaan zaman sekarang ni..petrol kan mahal n sentiasa naik..


 

Jadi kenapa bertangguh lagi...tukar minyak enjin anda ke JTX 1000 GOLD sekarang!! Kepuasan optimum dengan kuasa Tribologi. SMS/Whatsapp/Call
016-695 5403
~yushakila~
EMAIL:
yushakila@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...