Rawatan Alternatif Pesakit SLIP DISC dengan Waist Nipper

Apa itu SLIP DISC?
*****************

Struktur tulang belakang manusia mempunyai "jelly-like structure" yang dipanggil "DISC". Disc ini bertindak sebagai pelindung atau kusyen pad diantara tulang-tulang di bahagian tulang belakang. 

Slip Disc terjadi apabila disc yang menjadi kusyen antara tulang-tulang ini membengkak atau membenjol atau tersasar dari keadaan aslanya. 

Disc yang membengkak ini akan menekan urat-urat saraf berhampiran. Kebiasaanya kesan slip disc akan mengakibatkan kebas-kebas dan sakit yang tidak terhingga di bahagian pinggul seterusnya ke kaki dan ke bawah. 

Kaedah Rawatan
**************

Tiada ubat untuk menghilangkan penyakit ini cuma terdapat beberapa pendekatan bergantung kepada severity slip disc itu sendiri.

1) PHYSIOTHERAPY
Menjalani sesi dengan pakar yang menunjukkan kaedah senaman yang betul untuk menguatkan otot. Ini termasuklah sesi rawatan menggunakan tuala panas pada bahagian sakit. 

2) STEROID
Untuk kesakitan biasa, suntikan steroid dapat menguatkan otot belakang dan mengurangkan kesakitan. 

3)PEMBEDAHAN
Ini adalah langkah terakhir di mana bahagian tulang dan disc yang terkeluar akan dikikis. Untuk kes yang lebih serius, kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang. 

4) Rawatan thermal seperti bersauna adalah digalakkan bagi mengurangkan sakit. Tetapi slip disc akan berulang jika kita melakukan perkara-perkara yang salah terhadap tulang belakang kita.


     


WAIST NIPPER 
**************

- mempunyai 7 batang keluli memori  yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan. 
- reka bentuk ergonomik yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik.
Waist Nipper membantu mengurangkan masalah pesakit Slip Disc dengan cara :

- menghilangkan kesakitan otot
- melegakan sakit belakang
- mengurangkan ketegangan leher
- melegakan rasa kebas
- tulang seperti di support
LOVE,

YUSHAKILA YUNUS
016-695 5403
#premiumbeautifulexpert
#slipdisc #sakitbelakang #sakitsendi #sakittulangbelakang #waistnipper #bengkungpb #bengkungmoden #lumpuh #strok #anginahmar #anginpasang

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...