AMAZING PB : TEROKA HUTAN SIMPAN FRIM SAMBIL BER'PREMIUM BEAUTIFUL'

Dalam mereka sibuk-sibuk menghadiri #openhouseraya2015, Kila & family pulak sibuk nak p mendaki bukit Hutan Simpan FRIM yang terletak di Kepong, Selangor.

Seronok sangat sekali sekala buat aktiviti lasak macam nie...sebab last Kila buat aktiviti outdoor macam nie masa study kat UTM 8tahun lepas...

Pagi masa bersiap-siap kat rumah Kila dah get ready dengan #mybff Premium Beautiful, one of function yang Kila ingat PB nie boleh support our back bone...so nanti nak mendaki bukit kan mesti banyak tekanan pada bahagian pinggang dan tulang belakang kita...so kita sarung awal-awal PB kat badan...


Mostly yang join this adventure activity were my kids and cousins...seronok sangat diorang, tak de langsung mengah ke semput ke sepanjang pendakian...stamina kanak-kanak kan...


Masa nie baru half hour explorace...baru nak panas badan orang kata...


And I'm salute to my abang sado @ my hubby coz sepanjang pendakian die kendong our lil hero nie yang memang tak nak berjalan jejak tanah langsung!



Boleh nampak kan kecerunan bukit nie & halangan-halangan tue...really challenged our stamina...but kids relax jerr...


Fuhhh...memang kene take5 jugakk...hihihi...


So, this our main reason nak mendaki sangat bukit hutan simpan FRIM nie...semata-mata nak melalui kanopi yang setinggi 200m dari paras laut nie...fuhhh memang ketaq kepala lutut coz kat bawah tu memang gaung jer...kita pulak lagi tinggi dari pucuk pokok...kene jarak kan laluan each other takut overweight...hahaha...

Our hiking tu take half day jugak...coz we start at 9.00 o'clock and berjaya turun semula lebih kurang pukul 1.00 petang...penat memang lah...tapi kat sini yang Kila excited sangat nak share adalah pengalaman Kila mendaki bukit dengan Premium Beautiful nie...


Orang kata PB nie panas sebab warna nya hitam....Ya Allah!!!! Nak bagi tau kat sini memang tak panas langsung...!!! Nie Kila baru lepas mendaki dengan PB nie...kat mana yang kata PB tu panas...? sampai takut sangat degan warna hitam PB nie...sebab fabrik PB nie adalah penyeimbang suhu yang sangat baik...so kalau badan kita berpeluh-peluh panas, fabrik tu lah yang befungsi menyeimbangkan suhu badan kita yang panas tadi menjadi lebih neutral...

Ada lagi yang kata pakai PB tak selesa sebab ketat & susah nak bergerak...Ya Allah!!!! Dik, hakak baru lepas mendaki bukit dengan PB nie, kat mana yang susah nak bergeraknya..lagi pulak kene lalu halangan pokok kayu, sungai, batu-batu bagai...berjaya jer turun semula...and Kila gendong baby lagi sebab take turn ngna hubby...

And most valuable experience yang tak ternilai sepanjang Kila sarungkan PB kat badan nie, sehari lepas mendaki mesti kita akan rasa badan sakit-sakit kan sebab things yang kita tak biasa buat...lagi pulak sebelum mendaki tu kami tak de pun buat pemanasan badan...terus je naik bukit...tapi amazingnyer Premium Beautiful nie...Kila memang tak rasa sakit-akit badan langsung...!!! Sakit pinggang apatah lagi...Alhamdulillah bertambah-tambah sihat lepas beribu-ribu kalori lemak terbakar dengan pemakaian Premium Beautiful sambil mendaki bukit...esok bila bangun pagi badan memang rasa ringan & cergas semacam...Ya Allah rasa beruntungnya ada PB nie....!!!!

Uolls yang masih lagi ada -ve side about Pb nie boleh direct tanya dengan Kila sendiri..how I feel...and hubby pun perasan perubahan Kila bila ada PB nie...and actually you should try ada PB sebenarnya..should try to be #bff dengan PB..sebab bila kita bff dengan die kita takkan tinggallkan die walau ke mana pun kita..die sentiasa ada dengan kita, tersarung di badan kita everytime, evrywhere...





 Dah penat seahri mendaki, petang kita pusing-pusing ambil angin kat FRIM nie, cantik sangat!!!





We are happy family, 
healthy, beauty & confident with Premium Beautiful <3




LOVES, 

YUSHAKILA YUNUS
016-6955403
#premiumbeautifulselangor
#premiumbeautifulklselangor
#topagentpremiumbeautiful



#hutansimpanfrim, #familybonding, #happyfamily, #premiumbeautiful, #topagentpremiumbeautiful, #healthylife, #exercise, #FRIM, #pbmurah, #pbberkualiti, #bisnespb, #jutawanpb
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...