Apa Itu PREMIUM BEAUTIFUL


Premium Beautiful merupakan korset pembentukan badan yang mementingkan ciri-ciri kesihatan & kecantikan. Ia direka khas dengan tujuan 70% Kesihatan 30% Kecantikan.  

Premium Beautiful menjadi igauan setiap wanita yang mendambakan kecantikan khususnya. Ianya sangat Selesa, Kukuh malah sangat Berbaloi dari segi Kos & sangat bagus untuk Kesihatan! 


Premium Beautiful Corset...

....merupakan korset kesihatan No.1 di Malaysia yang dilengkapi dengan teknologi F.I.R yang bertujuan untuk melancarkan perjalanan darah & meningkatkan tahap metabolisme seseorang. 

Premium Beautiful terdiri dariapada tiga bahagaian utama :
Long Bra
Waist Nipper
Long Girdle


Ciri-ciri Premium Beautiful
*********************

1) SUPERBRAND ~ merupakan satu-satunya korset di antara 400 jenis korset yang terdapat di Malaysia yang mendapat pengiktirafan Superbrand yang diakui kualitiya. 

2) LIFE TIME WARRANTY ~ jaminan seumur hidup jika terdapat sebarang kerosakan pada korset dan kos baikpulih adalah PERCUMA!!

3) TEKNOLOGI DARIPADA JEPUN, US, JERMAN & TAIWAN ~ menggunakan teknologi daripada empat buah negara maju dalam menghasilkan pakaian dalam yang berteknologi tinggi. 

4) FAR INFRARED RAY (F.I.R) ~ dilengkapi dengan teknologi F.I.R yang disulam tenun dalam setiap bebenang Premium Beautiful. F.I.R ini bertujuan menggetarkan molekul air dalam badan seseorang dan mengembangkan saluran darah bagi melancarkan peredaran darah ke seluruh badan. 

5) PENGIKTIRAFAN PAKAR TULANG DUNIA ~ The American Chiropractic Association, The Chiropractic Association of Quebec, The Canadian Chiropractic Association. 

6) FABRIK AKWATEK & AKWADYNE ~ diperbuat daripada fabrik Akwatek & Akwadyne yang merupakan penyerap haba & pengawal suhu terbaik serta mempunyai ketahanan tinggi. 

7) KUASA REGANGAN 360' ~ pemakaian korset Premium Beautiful sangat selesa kerana tidak membataskan pergerakan seseorang, boleh bergerak sefleksibel yang mungkin, memperbaiki tekstur badan sesorang. 

8) 70% KESIHATAN 30% KECANTIKAN ~ merupakan one stop center di mana memberikan kesihatan kepada si pemakai, darpada kesihatan maka lahirnya kecantikan serta keyakinan akan bertambah dalam diri seseorang.     


Keistimewaan Premium Beautiful
*************************
* Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh
* Meningkatkan kadar metabolisma
* Memperbetulkan & memulihkan sistem pernafasan
* Mengelakkan pertumbuhan bakteria
* Mengeluarkan peluh asid
* Menggalakkan tumbesaran lebih teratur
* Mengekalkan kesegaran badan
* Mengurangkan kandungan asid dalam darah
* Mengurangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit
* Tidur lebih nyenyak
*  Menghilangkan bau badan
* Menghilangkan kulat & fungus
* Membersihkan udara dalam badan
* Mengekalkan kepanasan suhu badan
* Memperbetulkan sistem urat saraf secara automatik


Apa itu F.I.R
***********Far Infrared Ray (F.IR) merupakan sinar gelombang elektromagnet yang berasal daripada cahaya matahari. Jarak gelombangnya antara 3-1000um dan perupakan sinar yang paling selamat dan berguna untuk kehidupan.


Bagaimana F.I.R berfungsi?
**********************
FIR menembusi kulit sedalam >>
Tindak balas resonan ke atas molekul air >>
Molekul bergetar lebih kuat >>
Lebih banyak tenaga digunakan >>
Lebih haba dihasilkan >>
Salur darah mengembang >>
Perjalanan darah lebih lancar >>
Penghantaran nutrien dan pembuangan toksik lebih efisien >>
Sel-sel lebih aktif >>
BAAN SEGAR, CERGAS & CERIACIRI-CIRI & KELEBIHAN SETIAP BAHAGIAN PREMIUM BEAUTIFUL

Korset Premium Beautifiul ini didatangkan dengan set yang terdiri daripada Long Bra (coli), Waist Nipper (bengkung) dan Long Girdle (seluar). Setiap satu bahagian direka untuk memberi kesan kebaikan yang tersendiri kepada si pemakai.

LONG BRA
***********~ Rawan keluli berfungsi untuk menetap dan menyokong payudara.

~ Lace Cup mempunyai keanjalan supaya dapat mengelakkan payudara dari melimpah keluar. Untuk ibu yang menyusukan bayi, hanya tarik ke bawah untuk mengeluarkan payudara. Tindakbalas ini mengelak dari payudara jatuh. FIR yang ada pada Long Bra ini mampu mengawal daripada air susu melimpah & menitis, ia akan mengoptimumkan pengeluaran air susu supaya tidak berlebihan mahupun berkurangan.

~ 2 batang keluli memori yang berada di kiri & kanan tulang rusuk berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan. Badan akan terbentuk menjadi kon shape - ia akan kelihatan mantap di sini.

~ Rekaan kuasa tekanan & regangan pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur payudara. FIR paling banyak berada di sekitar ini untuk pembakaran lemak yang maksimum ke atas perut buncit tadi.

WAIST NIPPER
**************


~ 7 batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vetebrata, turut berupaya memperbaiki postur berdiri & duduk. Tulang-tulang ini sangat lembut dan mengikut bentuk badan bagi keselesaan sepanjang hari. Kesan pemakaian kimono wanita Jepun juga diaplikasikan ke atas teknologi pembuatan bengkung Premium Beautiful ini. Malah sakit pinggang/belakang dapat diatasi.

~ Cangkuk 3 laras memberi keselesaan kepada badan dan mempercepatkan pembakaran lemak degil. Rekaan secara fleksibel menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.

~ Perut menjadi kemas & rata. Ia juga amat sesuai digunakan oleh kaum lelaki yang mempunyai masalah perut buncit & perut kedepan.

LONG GIRDLE
**************~ Bentuk di hadapan Long Girdle menyerupai rahim wanita. Long Girdle berfungsi untuk memastikan proses pengalihan lemak sekitar pinggang dan belakang bertumpu di sini dan dengan itu proses penguraian sikit demi sikit masalah lemak berlebihan sekitar badan dapat disingkirkan secara semulajadi melalui proses tindak balas FIR.

~ Long Girdle juga berperanan untuk meningkatkan metabolisme badan kita yang semakin hari semakin menurun. Dengan teknologi FIR yang terdapat pada Long Gordle juga membantu menyuburkan peranakan wanita.

~ Love shape di bahagian belakang Long Girdle ini membantu masalah-masalah berkaitan seperti peha besar, pinggul lebar & menggelebeh di mana berfungsi untuk membentuk & memejalkan bahagian punggung dan pinggul yang mula kendur akibat proses kekurangan hormon.

SHORT BRA
************~ Cup yang berbentuk piramid bertujuan memberi pengudaraan yang baik dan perjalanan darah lebih lancar serta tidak menekan nipple.

~ Ketebalan renda yang dilapisi 32 lapisan FIR sangat bagus untuk kesihatan tubuh badan, membuang toksin di dalam badan dan anti pembengkakan.

~ Tali yang tebal tidak mudah rosak walaupun dipakai berbelas tahun lamanya.PREMIUM BEAUTIFUL - FREQUENTLY ASK QUESTION (FAQ)

Selalu kita dengar macam-macam yang kurang enak tentang Premium Beautiful kan...hanya yang dah merasai sentuhan Premium Beautiful sahaja yang tahu bagaimana rasanya yang sebenar...bagaimana perasaan bila badan dah kemas terbalut dengan Premium Beautiful...
So jom kita tengok fakta-fakta menarik tentang Premium Beautiful daripada kita percayai dengan auta-auta yang tidak tentu kesahihan nyer...


Adakah pemakaian Premium Beautiful akan mengganggu peredaran darah dan kesihatan seseorang? Adakah ia akan mengakibatkan perubahan bentuk badan?
Tidak. Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini diperbuat daripada fabrik semula jadi seperti fiber, nilon, tetron serta fabrik lain dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (far infrared ray) yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi. Ia menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme badan. Selain itu, fabriknya mempunyai kuasa penyerapan yang baiktelap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian. Pemakaian Premium Beautiful tidak akan menjejaskan kesihatan dan peredaran darah seseorang, malah pemakaian untuk jangka masa panjang dapat menghasilkan kontur badan yang menarik.
Adakah pemakaian Premium Beautiful akan menyebabkan badan berasa panas?
Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik semula jadi seperti fiber, nilon dan tetron yang mempunyai kuasa penyerapan yang baik dan telap udara. Maka, pemakaian Premium Beautiful pada hari panas tidak akan menyebabkan badan berasa panas, malah anda akan berasa selesa di samping memiliki bentuk badan yang menarik.

 
Sekiranya kita ingin memakainya selepas bersalin, bilakah masa yang sesuai untuk mendapatkan ukuran badan?
Anda dicadangkan supaya membuat ukuran badan pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar. Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin. Selain itu, bagi mereka yang melahirkan bayi secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 7-10 hari selepas bersalin. Manakala, bagi mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin. Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat mengembalikan organ dalaman rahim ke tempat asal.

Berapa lamakah kita akan melihat hasilnya?
Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya, kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya. Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda. Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. Bagi mereka yang mula-mula memakai Premium Beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa. 


Adakah pemakaian Premium Beautiful dapat membantu masalah payudara yang kendur dan menggelebeh?
Payudara yang melendut mungkin disebabkan oleh kelonggaran di bahagian otot dada dan pinggang di mana ia merupakan masalah yang paling umum bagi kebanyakan kaum wanita yang telah bersalin. Premium Beautiful yang direka khas ini mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul. Selain itu, ia juga dapat menyelaras bahagian perut yang menonjol, meningkatkan garis payudara serta mengelakkan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh.

Adakah Premium Beautiful tidak dapat menampung payudara yang terlalu besar dan menyebabkannya melimpah keluar?
Premium Beautiful mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik, rawan keluli dan reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul serta menegak dan mengukuhkan kedudukan payudara. Maka, ia dapat menampung payudara yang besar sepenuhnya.

Adakah masalah payudara yang kendur dapat diperbaiki dengan memakai Premium Beautiful? Ada orang mengatakan bahawa dengan memakai Premium Beautiful, payudara akan menjadi besar? Adakah ia benar?
Saiz payudara mungkin akan berubah berpandukan kepada keadaan fisiologi seseorang. Namun sekiranya kita memakai pakaian dalam yang baik seperti Premium Beautiful dalam jangka masa yang panjang, ia dapat memperbaiki masalah payudara yang kendur dan menggelebeh, seterusnya membentuk kontur badan yang menarik.

Bilakah Long Brassiere Premium Beautiful sesuai dipakai? Apakah tempat yang sesuai untuk memakainya?
Anda akan memperolehi kesan yang terbaik sekiranya anda memakai Long Brassiere Premium Beautiful setiap hari. Apabila bentuk badan sudah dikekalkan, anda boleh memakai Long Brassiere Premium Beautiful bersama-sama dengan singlet, skirt atau seluar pendek mengikut kehendak anda. Namun, sekiranya anda tidak dapat memakai Long Brassiere Premium Beautiful setiap hari, anda boleh memilih untuk memakainya bila-bila masa sahaja misalnya semasa anda menghadiri majlis perkahwinan atau majlis makan malam. Ia dapat menonjolkan bentuk badan yang langsing dan menarik.

Mengapakah kita perlu memakai brassiere Premium Beautiful? Bolehkah kita hanya memakai long girdle?
Lemak mudah terbentuk di bahagian bawah punggung serta bahagian dalam dan luar paha. Sekiranya kita mengabaikan bahagian-bahagian ini, lama-kelamaan lemak akan terbentuk. Jika anda hanya memakai long girdle untuk jangka masa panjang, lemak mudah terbentuk di bahagian perut dan paha luar , maka kontur badan akan menjadi tidak menarik.

Adakah long brassiere harus dipakai bersama dengan long girdle dan waist nipper?
Long brassiere dan long girdle Premium Beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan badan yang berfungsi untuk menyelaraskan kontur-kontur di bahagian dada, pinggang, perut, pinggul, paha dan keseluruhan badan. Bagi waist nipper pula, ia dapat menyelaraskan kontur dada dan perut, meningkatkan kedudukan dada dan menjadikannya lebih berisi serta memperbaiki postur seseorang. Semasa anda memakai pakaian yang ketat, waist nipper diperlukan untuk memenuhi ruang antara brassiere dan long girdle untuk membentuk pinggang yang ramping dan seterusnya memperbetulkan postur badan. Maka, mereka yang memakai long brassiere, waist nipper dan long girdle pada masa yang sama dapat membentuk kontur badan yang menarik.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...