BIO SELEZA


Bio Seleza Feminin di rumus khas dengan bahan-bahan yang dapat membantu melegakan masalah berkaitan haid serta ketakselesaan akibat haid. Dengan tambahan 8 Kelebihan Unik, Bio-Seleza memperbaiki kebersihan feminin serta menggalakkan perlindungan kesihatan yang optima sepanjang hari.

1. Jalur Teras Anti- Bakteria
Dirumus dengan Bio-Activated Energy, Nano Silver dan Ion Negatif yang dapat membunuh bakteria secara berkesan. Selain itu, ia membantu menggalakkan aktiviti sel, memperbaiki peredaran darah, melegakan kesakitan dan detoksifikasi.

2. Penyerapan Secara Hiper
Menyerap cecair dengan cepat dan berupaya menampungnya untuk mencegah kebocoran. Ia menjadikan kulit berasa kering, bersih dan segar sepanjang masa.

3. Rekaan Kawalan Kebocoran Yang Unggul
Mencegah kebocoran dan aliran putar-balik cesara berkesan serta menggalakkan peredaran udara yang baik. Ia memelihara kulit agar berasa kering, bersih dan segar sepanjang masa walaupun semasa aliran haid yang banyak.

4. Permukaan Kapas Yang Lembut
Permukaan kapas yang lembut dengan polimer penyerap yang berkesan untuk menyerap cecair dengan cepat supaya kulit berasa kering. Ia berkesan mengurangkan reaksi akibat alergi kulit atau kerengsaan. 

5. Lapisan Berongga Untuk Pengaliran Udara
Membolehkan peredaran udara yang lebih baik untuk mengurangkan kelembapan dan bau. Selain itu, ia membantu menghalang pembiakan bakteria dan kerengsaan kulit. 

6. Ultra Nipis
Tiada perasaan rimas. Ia memberikan kesegaran serta keselesaan yang berpanjangan di samping mempunyai kesan anti-radang.

7. Tidak Bertoksik & Mesra Kulit
Menggunakan pelekat yang berkualiti tinggi serta rekabentuk jalur yang ergonomic untuk mengekalkan kududukan setiap lapisan dengan kukuh. 

8. Perlindungan Kebersihan Yang Maksimum
Dibungkus dalam pek aluminium yang mudah dibawa serta memberikan perlindungan kebersihan yang maksimum.   Fungsi UTAMA Bio Seleza

 1. Pembasmian Bakteria
 2. Penyahbauan
 3. Menyelaraskan fungsi fisiologi tubuh badan
 4. Melegakan masalah sakit puan

Ciri-ciri Bio Seleza 
 • Lembut
 • Keing
 • Selesa
 • Pengudaraan baik
 • Berkesan mencegah kebocoran
 • Kuasa penyerapan kuat


Kebaikan penggunaan Bio Seleza
 • Melegakan masalah senggugut
 • Masalah keputihan
 • Ketidakselesaan semasa haid
 • Selaraskan hormon wanita
 • Menghalang pembiakan bakteria dalam rahim
 • Menguatkan imunHARGA BIO SELEZA MURAH

BioSeleza didatangkan dengan beberapa pakej/set untuk memudahkan anda memilih mengikut keperluan anda.

Set A - MIXED
Panty Liner x 2pek x 30pcs
Day safe x 2pek x 10pcs
Night Safe x1pek x 8pcs
Night Safe-Extra Long x 1pek x 8pcs 

RM 154
FREE postage

Set B - Panty Liner 
6pek x 30pcs = 180pcs

RM 164
FREE Postage

Set C - Day Safe 
6pek x 10pcs = 60pcs

RM 150
FREE Postage

Set D - Night Safe
6pek x 8pcs = 48pcs

RM 150
FREE Postage


BOOK ORDER

YUSHAKILA YUNUS
016-695 5403SIAPA YANG PATUT GUNA BIOSELEZA?
 • Semua kaum wanita yang digunakan semasa datang bulan@period.
 • Panty liner pula digunakan untuk kegunaan harian bagi mendatangkan keselasaan pada kaum wanita untuk bergerak bebas dengan aktiviti masing-masing. 
 • Ibu mengandung juga boleh menggunakan Tuala Wanita BioSeleza yang mana akan memberi tenaga untuk bergerak bebas, mengelakkan masalah keputihan melampau, kencing kotor, lemah daya tahan pundi kencing. 
 • kaum lelaki juga digalakkan menggunakan BioSeleza ini kerana dapat membuang angin dalam badan, angin pasang, buasir, memberi tenaga kelelakian dengan fungsi tenaga bio velovity & FIR.  KELEBIHAN MEMAKAI BIOSELEZA

# FUNGSI PEMBASMIAN BAKTERIA
# FUNGSI PENYAHBAUAN
# MENYELARAS FUNGSI FISIOLOGI TUBUH BADAN
# MELEGAKAN MASALAH SAKIT PUAN
# MENCEGAH PERTUMBUHAN KANSER

Period Pain??? Datang bulan suatu jangka waktu yang sangat tidak menyenangkan??? Hentikan berperang dengan kesakitan. Cubalah Bio Seleza hari ini untuk menghilangkan semua kesakitan itu...

Bio Seleza Feminin Di rumus khas dengan bahan-bahan yang dapat membantu melegakan masalah berkaitan haid serta ketakselesaan akibat haid. Dengan tambahan 8 Kelebihan Unik, Bio-Seleza memperbaiki kebersihan feminin serta menggalakkan perlindungan kesihatan yang optima sepanjang hari.


Pad Biasa & Risikonya

Kebanyakan pad biasa di pasaran diperbuat daripada recycle paper atau serbuk kayu pulpa yang telah diputihkan menggunakan peluntur selama 30jam. Apabila haid, darah yang panas akan bertindakbalas dengan bahan peluntur yang ada dalam pad tersebut dan membebaskan 1 bahan kimia yang sangat bahaya, 130 kali ganda berbahaya daripada arsenik (racun pembunuh yang senyap) iaitu DIOKSIN.  Dioksin menyebabkan:

# Ketidakstabilan hormon

# Kanser Payudara

# Kanser Ovari

# Kanser Usus

# Endometriosis

# Kemandulan
# Fibroid
# Keguguran
# Jangkitan pada uterus
# Melemahkan sistem imuniti badan


DIOKSIN ni akan diserap oleh faraj dan masuk ke dalam rahim kita dan risikonya, sel-sel KANSER akan diaktifkan.

Selain itu, risiko lain DIOKSIN ini adalah mengaktifkan sel FIBROID , menggalakkan pembiakan bakteria dan sebagainya. 

Semua wanita ada fibroid. Yang bezanya sama ada fibroid tersebut aktif atau tak. Tapi, tahu ke kita sama ada fibroid kita tu aktif ke tak aktif kan. Sehinggalah fibroid kita membesar dan terus membesar sehingga kita kelihatan seperti mengandung! Pernah dengar istilah "busung"? Ada segelintir wanita dikatakan mengalami busung disebabkan fibroidnya membesar dan sekaligus membengkak. 

Selain itu, masalah wanita lain yg majoriti mengalaminya adalah SENGGUGUT setiap kali datang bulan/haid.

Memang setiap wanita di dunia ni ada mengalami masalah SENGGUGUT. Tetapi apa yang membezakan adalah dari segi kekuatan sakit SENGGUGUT setiap individu. SENGGUGUT yang normal tidak akan menjejaskan kehidupan harian. Tapi ia menjadi tidak normal jika, apabila datang haid, sakit SENGGUGUT yang dialami terlalu kuat sehingga wajah dan badan menjadi pucat, hampir pengsan dan yang paling teruk sehingga perlukan injection ubat tahan sakit.

Ada juga di kalangan kita, apabila haid je, dia perlu tidur, baring sepanjang hari, sehinggakan yang dah bekerja, terpaksa mengambil cuti. 

Begitu juga dengan CYST
Cyst adalah salah satu penyebab sukarnya mengandung kerana dalam sesetengah kes, apabila dibedah dan dikeluarkan cyst, ada janin yang terhimpit di dalam cyst. Walaupun cyst berjaya dibuang, ianya akan tumbuh kembali kerana cyst ini ada 'ibu'nya. Dalam pemeriksaan kesihatan yg dibuat, cyst banyak menyerang wanita yang berusia 23 tahun ke atas. Tidak terkecuali wanita yang sudah berkahwin mahupun yg masih bujang.
Banyak lagi masalah-masalah sakit puan yang lain. Faktor-faktornya mungkin kerana corak pemakanan yang tidak sihat, kehidupan seharian yg tidak aktif, tidak cergas, pendedahan kepadan bahan-bahan kimia sama ada daripada persekitaran, daripada kosmetik atau daripada bahan2 kegunaan seharian contohnya seperti PEMAKAIAN TUALA WANITA BIASA di pasaran. 

Dah banyak pendedahan dan kajian berkaitan yang menunjukkan bahayanya tuala wanita biasa. Dan ingatlah bahawa sel kanser mengambil masa 1-14 tahun utk menampakkan diri. Lebih baik mencegah kan. 
Tahukah anda?

Kini, kira-kira 83% wanita mengalami jangkitan pada bahagian intim.

62% punca jangkitan tersebut disebabkan oleh penggunaan tuala wanita yang tidak selamat atau kurang menepati piawaian.

Menurut laporan WHO Pertubuhan Kesihatan Sedunia, pada tahun 2012, sebanyak 528,000 Kes baru  kanser serviks dilaporkan yang menyebabkan 266,000 kematian setahun di seluruh dunia!

Statistik ini menunjukkan bahawa sekurang-kurangnya 1447 wanita didiagnosis mengalami kanser pangkal rahim dengan lebih daripada 729 kematian sehari!

Laporan statistik kanser Malaysia 2001 melaporkan bahawa kanser serviks menyumbang sebanyak 12.9% daripada EMPAT wanita yang sudah putus haid (menopaus), dijangka mengalami kanser pangkal rahim yang menjadi pembunuhNo.2 dalam kalangan wanita Malaysia.


BAHAN-BAHAN TUALA WANITA BIASA.

Banyak gunakan bahan tercemar yang bakal memberi kesan buruk pada aset utama anda!!!

Jadi, bertukarlah kepada Bio Seleza Feminine Pad!!!


KEPUTIHAN; PEMBUNUH WANITA DALAM DIAM!

 Apa itu Keputihan?

Ceair yang dirembeskan dari alat sulit wanita adalah normal dan berfungsi untuk membersih, melembap & membantu menghalang jangkitan kuman pada rongga faraj wanita. Ceacir ini lazimnya kelihatan jenih atau sedikit putih dan meninggalkan warna kuning apabila kering. Sifat cecair ini boleh berubah akibat pengaruh stress, status nutrisi, kehamilan, hari tertentu pada kitaran haid, penggunaan ubat seperti antibiotik, pil perancang, penyakit kencing manis dan juga disebabkan ransangan seksual. Keputihan yang normal seperti ini seharusnya tidak berbau, tidak gatal dan berwarna jernih. Rupanya seakan seperti putih telur. Itu adalah warna keputihan yang normal.

Bila Keputihan Menjadi Tidak Normal?

Keputihan menjadi tidak normal sekiranya lendiran yang keluar seperti seakan susu basi, likat dan liat berwarna kekuningan atau kadang-kadang kelihatan seperti gumpalan keju dan menimbulkan rasa gatal. Bagi keputihan yang yang sudah berada di tahap kronik, warnanya pula seperti keabuan atau kehijauan dan berbau sangat hanyir dan busuk. Sekiranya dibiarkan tanpa rawatan boleh mengakibatkan kesan buruk dan menjadi pengancam & pembunuh kaum wanita dalam diam!

Bakteria atau kulat yang menyebabkan keputihan boleh menyerang tiub fallopio dan uterus (rahim) dan mengakibatkan seseorang wanita itu tidak subur dan mengalami kesukaran untuk hamil.

Apakah Punca Keputihan Tidak Normal?

Keputihan tidak normal boleh berlaku akibat terlalu letih, stress atau jangkitan kuman. Terdapat beberapa jenis jangkitan :
1) Kulat Candida atau Monilia
Warna putih susu, likat, berbau yang agak kuat dan vagina menjadi gatal.

2) Parasit Trichomonas Vaginalis
Cecair kental, berwarna kuning atau kehijauan dengan bau hanyir.

3) Bakteria Gardnella
Boleh membuatkan vagina rasa gatal dan sangat terganggu. Warna cairannya adalah keabuan, berair, berbuih dan berbau hanyir.

4) Virus
Keputihan akibat infeksi virus juga sering ditimbulkan akibat peyakit kelamin seperti Condyloma, herpes, HIV/AIDS.

5) Benda asing
Perkara yang satu ini sering diabaikan, namun sebenarnya ia sangat penting. Benda-benda yang tidak sengaja masuk ke dalam vagina seperti rambut atau pun benang dari seluar dalam.

Keputihan yang serius boleh menyebabkan KEMANDULAN!!


PREMIUM BEAUTIFUL Mampu Merawat Keputihan! 

Premium Beautiful dilengkapi dengan gelombang Far Infared Ray (FIR) yang berfungsi melancarkan perjalanan darah dalam badan. FIR akan membatu merawat keputihan yang melampau dengan menarik kekotoran yang ada di dalam badan seseorang. Kekotoran ini akan dikeluarkan sama ada melalui pemeluhan atau kekotoran dari vagina. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...